Freelance-ohjelmistokehittäjän opas

Miksi ryhtyä freelance-ohjelmistokehittäjäksi?

Paljonko voisin tienata yrittäjänä? Mistä tiedän, että töitä riittää? Muun muassa nämä kiperät kysymykset askarruttavat freelance-ohjelmistokehittäjän uraa harkitsevien mieliä. Pyrimme tällä sivulla vastaamaan näihin kysymyksiin sekä avaamaan yleisimpiä syitä sille, miksi yhä useampi ohjelmistokehittäjä siirtyy palkkatöistä yrittäjäksi.

Miksi yrittäjäksi?

Yksin vai agentuurin kanssa?

Ohjelmistokehityksen parissa on valtava kysyntäpiikki, mikä laskee omalta osaltaan yrittäjäksi ryhtymisen taloudellista riskiä – kokenut kehittäjä työllistyy helposti. Projektien etsimiseen ja potentiaalisten asiakkaiden tapaamiseen kuluu kuitenkin huomattavasti aikaa, mikä on pois laskutettavista työtunneista. Miksi et siis palkkaisi agentuuria tekemään asiakashankintaa puolestasi, ja samalla hyödyntäisi sen myyjän roolin vahvempaa neuvotteluvoimaa?

Me Wittedillä olemme olemme auttaneet satoja freelanceriksi siirtyviä ohjelmistokehittäjiä pääsemään vauhtiin yrittäjinä ja vielä useampia jo yrittäjinä toimivia löytämään pitkäkestoisia, liiketoimintakriittisiä projekteja.

Plussat ja miinukset

Witted Partners tekee yrittäjäksi ryhtymisen helpoksi

Yrityksen perustaminen – Suunnittelemme kanssasi aloituksen niin, ettei laskutettavassa työssä synny katkoksia. Voimme aloittaa ensimmäisen projektisi etsimisen, vaikkei sinulla olisi vielä yritystä ja olisit vielä palkkatöissä. Yrityksen perustaminen on nykyään helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sen vasta kun ensimmäinen projekti on löytynyt.

Asiakashankinta – Älä hukkaa laskutuskelpoisia tunteja projektien etsimiseen, agenttimme hoitavat asiakashankinnan puolestasi! Määrität itse ehtosi, kuten tuntihinnan ja millaisten projektien (ala, teknologiat, kesto) parissa haluat työskennellä. Agenttimme etsivät sinulle näiden pohjalta sopivia projekteja.

Yrityksen pyörittäminen – Yhteisössämme on yli 1700 freelance-ohjelmistokehittäjää, ja jäsenet ovat suositelleet lukuisia kirjanpitäjiä, vakuutuksia ja yrittämisen työkaluja. Kerromme vinkit mielellämme sinullekin, jotta uusi arkesi sujuisi mutkattomasti.