Freelance-ohjelmistokehittäjän opas

Itsenäisen ohjelmistokonsultin sopimuspohja

Itsenäiselle ohjelmistokonsultille on välttämätöntä allekirjoittaa sopimus uuden asiakkaan kanssa, jotta molemmat osapuolet ovat kartalla projektin yksityiskohdista, aikataulusta, tuntihinnasta ja maksuajoista. Selkeän sopimuksen laatimista ja projektin yksityiskohdista sopimista ei voi korostaa liikaa – sopimus suojaa yrittäjää ja antaa joustoa odottamattomien tapahtumien ja muutosten varalta.

Sopimuksen tulee sisältää

Sopimuspohja

Tässä sinulle sopimuspohja, jota itse käytämme, kun asiakkaamme ostavat alihankintaa Wittedin kautta työskenteleviltä itsenäisiltä ohjelmistokonsulteilta. Kopioi tiedosto, niin pääset muokkaamaan sitä.

Pohja on yleisluonteinen, ja siihen on helppo tehdä tapauskohtaisia lisäyksiä. Se ei kuitenkaan ole suoraan käyttökelpoinen tilanteessa, jossa osapuolina ovat itsenäinen ohjelmistokonsultti ja loppuasiakas, mutta saat siitä varmasti vinkkejä.

Witted Partners tekee yrittäjäksi ryhtymisen helpoksi

Yrityksen perustaminen – Suunnittelemme kanssasi aloituksen niin, ettei laskutettavassa työssä synny katkoksia. Voimme aloittaa ensimmäisen projektisi etsimisen, vaikkei sinulla olisi vielä yritystä ja olisit vielä palkkatöissä. Yrityksen perustaminen on nykyään helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sen vasta kun ensimmäinen projekti on löytynyt.

Asiakashankinta – Älä hukkaa laskutuskelpoisia tunteja projektien etsimiseen, agenttimme hoitavat asiakashankinnan puolestasi! Määrität itse ehtosi, kuten tuntihinnan ja millaisten projektien (ala, teknologiat, kesto) parissa haluat työskennellä. Agenttimme etsivät sinulle näiden pohjalta sopivia projekteja.

Yrityksen pyörittäminen – Yhteisössämme on yli 1700 freelance-ohjelmistokehittäjää, ja jäsenet ovat suositelleet lukuisia kirjanpitäjiä, vakuutuksia ja yrittämisen työkaluja. Kerromme vinkit mielellämme sinullekin, jotta uusi arkesi sujuisi mutkattomasti.