Utviklerens guide til freelancing i Norge

Hvorfor bli en freelance utvikler?

På denne siden svarer vi på de vanskelige spørsmålene som opptar tankene til de som vurderer å bli freelance utviklere. I tillegg ser vi på de vanligste grunnene til at flere og flere utviklere velger å gå fra fast ansettelse til freelancing.

Hvorfor freelancing?

Alene eller med et byrå?

Det er en høy etterspørsel etter utviklere noe som reduserer den finansielle risikoen med å bli freelancer da det er enkelt å finne prosjekter for en erfaren utvikler. Det vil derimot ta mye tid å finne prosjekter og møte potensielle kunder, som spiser opp de fakturerbare timene. Så hvorfor ikke ansette et byrå til å gjøre kundeanskaffelsene for deg?

Witted har hjulpet hundrevis av utviklere inn i freelancerverdenen og enda flere med å finne spennende prosjekter.

Fordeler og ulemper

Witted Partners gjør det enkelt å bli freelance utvikler

Starte et selskap — Vi planlegger starten sammen med deg slik at det ikke blir pause i arbeidet som faktureres. Vi kan begynne å lete etter ditt første prosjekt selv om du ikke har en bedrift ennå og fortsatt er ansatt et sted. Å sette opp en bedrift er raskt og enkelt og det er ingen hast; vi kan gjøre det sammen med det når du har funnet ditt første prosjekt.

Kundeanskaffelser — Ikke kast bort fakturerbare timer på å lete etter prosjekter. Våre Talent Agents vil håndtere kundeanskaffelsene for deg. Du setter dine egne vilkår og betingelser, som timepris, arbeidsmengde og hva slags prosjekter (bransje, teknologier, varighet) du ønsker å jobbe med. Basert på disse vil våre Talent Agents se etter passende prosjekter for deg.

Drive bedriften — Det er over 2500 nordiske freelance utviklere i vårt nettverk og de har anbefalt flere regnskapsførere, forsikringer og verktøy for selvstendige konsulenter. Vi deler gledelig tipsene med deg slik at din reise blir så enkel som mulig.

Innholdsfortegnelse: Utviklerens guide til freelancing i Norge