Open projects

Backend Developers - Health Sector

Oppstart: 18.11.2024
Varighet: 30.06.2025 (med opsjon på forlengelse)
Omfang: 100% x 1-2
Lokasjon: Oslo (onsite minimum 3 dager per uke)

Bakgrunn
Reseptformidleren deler i dag informasjon om en innbyggers legemidler og eventuelt legemiddelliste (PLL), dersom denne er opprettet, med kjernejournal. Dagens løsning for å dele denne informasjonen har svakheter ift. den tekniske løsningen. Vi utvikler derfor et nytt grensesnitt mellom reseptformidleren og kjernejournal der vi bruker nye prinsipper og løsningsmønster for hvordan vi deler informasjon mellom applikasjoner. For utvikling og forvaltning av denne tjenesten har Norsk helsenett behov for ekstra kapasitet og spisskompetanse.

Om prosjektet
Divisjon Helsepersonell realiserer samhandlingsplattformen i helsesektoren. Denne samhandlingsplattformen består av samhandlingstjenester som muliggjør digital kommunikasjon mellom aktører i helsesektoren, samt informasjonstjenester der aktører i helsesektoren konsumerer data fra flere ulike API’er som vi tilgjengeliggjør. Vi gjennomfører en hendelses-orientert arkitektur, der data inn til samhandlingsplattformen betraktes som hendelser som publiseres videre ut til de informasjonstjenestene som har behov for disse hendelsene. Samhandlingsplattformen realiseres av flere leveranseteam som har ansvar for ulike deler av plattformen. Leveranseteamene er autonome, hvilket innebærer at de har kompetanse og kapasitet til å ivareta design, utvikling, test og forvaltning av de applikasjonene de har ansvar for. Applikasjonene skal kjøres i kontainere på Norsk helsenetts private sky plattform. Denne realiseres via Vmware Cloud Foundation, og vi benytter vmware tanzu Kubernetes som orkestreringsplattform. Vi praktiserer smidig utvikling for alle leveranseteam, basert på Large Scale Scrum (LESS, https://less.works/).

Vi har behov for inntil 1-2 utviklere til team Innbyggers legemidler. Teamet har ansvar for å realisere et nytt grensesnitt for å dele reseptinformasjon med kjernejournal og med andre aktører som har behov for å lese denne informasjonen. Det kan for eksempel være innbygger selv via Helsenorge.no eller helsepersonell i pleie og omsorg som håndterer legemidler. Tjenesten gir helsepersonell rask tilgang til data som kan være relevant i behandling av pasienten, samt at pasienten selv får bedre innsikt i egne legemiddelopplysninger. Tjenesten skal baserer seg på innhenting og sammenstilling av legemiddelopplysninger samt personverninnstillinger fra flere systemer for deretter å slå disse sammen og persistere det i én egen database. Disse sammenstilte dataene skal deretter kunne eksponeres ut via et API som baserer seg på OpenApi og REST. Autentisering mot dette API skal skje via HelseId.

Tjenesten er bygget med Java, og vi benytter Docker og Kubernetes for enklere deploy og drift. Det kan tilkomme andre arbeidsoppgaver underveis i utførelsen av bistanden. Kunden kan også benytte konsulenten i andre team dersom Kunden anser dette hensiktsmessig.

Må-krav

  • Tilbudt konsulent må ha god kompetanse på og minimum 3 års dokumentert relevant erfaring med Java.
  • Tilbudt konsulent må ha god kompetanse om og dokumentert erfaring med Docker kontainere og Kubernetes orkestreringsplattform.
  • Tilbudt konsulent må ha erfaring med hendelsesorientert arkitektur og køsystemer.
  • Tilbudt konsulent må ha erfaring med utvikling av REST-baserte API.
  • Tilbudt konsulent må ha gode kommunikasjonsegenskaper både muntlig og skriftlig på norsk og engelsk.
  • Tilbudt konsulent må ha grunnleggende erfaring og kompetanse innen sikkerhet og personvern.
  • Tilbudt konsulent må ha erfaring fra utvikling i team basert på smidige prinsipper.

Bør-krav

  • Tilbudt konsulent bør ha erfaring med kontinuerlig utvikling og deploy (CI/CD), gjerne med bruk av GitLab.
  • Tilbudt konsulent bør ha erfaring fra tilsvarende oppdrag/leveranser.
  • Tilbudt konsulent bør ha kompetanse på og erfaring med sikring av informasjonstjenester (OWASP, OAuth, o.l).
  • Tilbudt konsulent bør ha kompetanse på og erfaring med ArgoCD.
  • Tilbudt konsulent bør være flink med mennesker, engasjert og nysgjerrig, være åpen og like å samarbeide med andre, samt være interessert i prosesser og trives med teamarbeid.

Ta kontakt ved interesse, og for mal på kompetansematrise: helene.roste@witted.com / +47 913 68 751.

Interested in a project?

New to Witted Partners?

Witted Partners helps freelance software developers and designers to find the projects that match their skills and preferences, all for free. Apply for an agent to get validated and be able to pursue our projects!

Are we friends already?

If you have already met with us or are working on a project through Witted Partners, please contact any of our talent agents or subscribe to our project newsletter to directly apply for projects!