Open projects

UX / Interaction designer for Brønnøysundregistrene

Oppstart: 20.10 - 20.11 2024
Varighet: 12 Måneder med opsjon på 6+6 måneder
Omfang: 70-100%
Lokasjon: Remote*
Språk: Norsk
Frist: 25.09

*OBS! Det vil bli behov for totalt 10-12 reiser til Brønnøysund i avtaleperioden à 4-5 dager (mandag – torsdag/fredag). Under oppstarten kan det bli aktuelt med inntil 2 sammenhengende ukers opphold i Brønnøysund (mandag – torsdag/fredag).

Brønnøysundregistrene skal leie inn en interaksjonsdesigner som skal bistå vårt produktteam i arbeidet med å utvikle en ny digital våpenforvaltning for politiet. I løsningen er det flere utfordringer knyttet til design for gode brukeropplevelser for flere ulike brukergrupper.

Brønnøysundregistrene har undertegnet en samarbeidsavtale med Politidirektoratet om utvikling av ny digital våpenforvaltning. Løsningen vil bestå av et nasjonalt digitalt våpenregister og en digitalisert våpenforvaltning. Arbeidet er inne i en intensiv fase og løsningen skal leveres i andre halvår 2025.

Brønnøysundregistrene utvikler en ny og moderne funksjonalitet for politiets nasjonale våpenregister. Innholdet i det gamle registeret migreres til BR så snart det er mulig.

Nytt våpenregister skal:
• Være brukervennlig
• Ha mulighet for å ta ut nødvendig statistikk
• Være digitalt integrert mot saksbehandlingsløsning
• Være integrert mot de av politiets operative systemer som POD bestemmer

Registeret skal inneholde informasjon om sivile skytevåpen, våpeneiere og knytningen mellom våpen og eier. Våpen tilhørende politiet og Forsvaret omfattes ikke av registeret.

Løsning for våpensøknad og behandling av denne utvikles av politiet selv. Øvrige forretningsprosesser i den nye digitale våpenforvaltningen utvikles av Brønnøysundregistrene.

Det legges opp til et nært samarbeid mellom Brønnøysundregistrene, Politidirektoratet og Politiets IKT-tjeneste i hele utviklingsløpet.
Vi har behov for en UX-designer som kan understøtte vårt arbeid med å utvikle en ny digital våpenforvaltning. Samspillet med UX-designer blir en viktig del av arbeidet. Interaksjonsdesigneren vil ha mer ansvar for brukergrensesnittet.

Ved behov skal konsulenten også kunne bistå i andre satsninger, prosjekter eller oppgaver ved Brønnøysundregistrene.

Rollen:
Konsulenten vil jobbe i et tverrfaglig team som løser oppgavene med å lage løsningen for et nytt digitalt våpenregister og en ny digital våpenforvaltning. Konsulenten vil også samarbeide med andre team i PIT som arbeider med saksbehandlingsløsningen og integreringsløsninger mot det nye våpenregisteret. Vi forutsetter gode kommunikasjonsevner og evne til å etablere og opprettholde gode relasjoner innad i prosjektet og med prosjektdeltakere i POD/PIT. Vi forventer også at konsulenten deler kompetanse med prosjektdeltakerne. Konsulenten må videre kunne håndtere og jobbe i et hektisk miljø.

Krav til konsulenten:

  • Meget god kompetanse og erfaring med bruk av design- og visualiseringsverktøy, som for eksempel Figma.
  • God kompetanse og erfaring innen utforming/design av digitale brukergrensesnitt generelt, samt å utforme løsninger tilpasset til ulike skjermstørrelser, gjerne fra prosjekter i offentlig forvaltning.
  • God kjennskap til muligheter og begrensninger som ligger i moderne rammeverk og teknologier for utvikling av frontend-løsninger og bruk av designsystem.
  • God erfaring med å jobbe tett med utviklere ved utvikling av brukergrensesnitt.
  • God kjennskap til Universell utforming, WAD/WCAG 2.1 og andre konvensjoner og beste-praksis knyttet til tilgjengelighet i brukergrensesnitt.
  • God kunnskap og i det å planlegge og gjennomføre både enkle og mer omfattende brukertester, samt det å analysere og planlegge tiltak etter brukertester.

Søknadsprosess

  • Besvarelse for Skjema vedr kompetanse og erfaring kan lastes ned HER
    • I dokumentet over finner du kompetansematrise og CV-mal. Utfylte dokumenter sendes til henrik.tufte@witted.com
    • Ønsket pris
    • Oppstartsdato / tilgjengelighet
Interested in a project?

New to Witted Partners?

Witted Partners helps freelance software developers and designers to find the projects that match their skills and preferences, all for free. Apply for an agent to get validated and be able to pursue our projects!

Are we friends already?

If you have already met with us or are working on a project through Witted Partners, please contact any of our talent agents or subscribe to our project newsletter to directly apply for projects!