Open projects

Project Manager

Oppstart: Snarest
Varighet: August 2026.
Omfang: Bistanden tilpasses behov i løpet av prosjektperioden, med en øvre grense på tilsvarende 100% stilling
Lokasjon: Oslo
Søknadsfrist: 21.05.2024, 09:00

Bakgrunn
Kommunen planlegger overføring av etatens skoleplattform til kommunens felles IKT-plattform.

Etaten skiller seg imidlertid på mange måter fra andre virksomheter i kommunen på IKT-området, både med tanke på omfang og kompleksitet. Skoleplattformen tilgjengeliggjør samhandlingsløsninger, digitale læremidler, pålogging for elevene, ulike skoleadministrative systemer m.m. Plattformen er den mest kritiske funksjonen i etatens IKT-arkitektur og er en absolutt forutsetning for å kunne drive undervisning og skole for 92000 elever og lærlinger i Oslo. En overføring/etablering av skoleplattform til kommunes felles IKT-plattform vil dermed være et komplekst og omfattende arbeid, som vil påvirke svært mange brukere og kritiske tjenester for skolene. For å sikre gode prosesser og beslutningsgrunnlag, samt god risikohåndtering, vil derfor dette arbeidet gjennomføres som et eget prosjekt med ressurser fra etatene, samt en ekstern prosjektleder.

Om bistanden
Konsulenten skal lede arbeid i konseptfasen og prosjekt for overføring av IKT-driftmiljø i etaten, til kommunens felles IKT-plattform. Prosjektet skal gjennomføres i tråd med prinsipper og faser fra prosjektveiviseren og kommunens investeringsinstruks, for å sikre gode prosesser og beslutningsgrunnlag.

Før beslutning av konsept med oppstart av prosjekt og planleggingsfase, er det behov for å oppdatere og komplettere det utredningsarbeidet som er gjort. Det er gjennomført kartlegginger på teknisk nivå, men det mangler et komplett beslutningsgrunnlag for valg av konsept (herunder kartlegging av økonomiske konsekvenser). Ferdigstillelse av konseptalternativ og prosjektforslag blir en del av arbeidet til prosjektgruppa som etableres under konsulentens ledelse.

Konsulenten/prosjektleder må påregne å bidra operativt i prosjektgruppens arbeid. I dette prosjektet vil det være særlig viktig at prosjektleder har fokus på risikohåndtering og evner å forene/håndtere ulike perspektiver, interesser og behov.

Konsulenten/prosjektleder skal ha tett dialog med prosjekteier i byrådsavdelingen og vil rapportere til styringsgruppen.

Krav

  • Erfaring med å lede prosjekter fra konseptfase, til overføring og implementering
  • Det er en fordel med erfaring fra Prosjektveiviseren
  • Det er en fordel med erfaring fra offentlig sektor
Interested in a project?

New to Witted Partners?

Witted Partners helps freelance software developers and designers to find the projects that match their skills and preferences, all for free. Apply for an agent to get validated and be able to pursue our projects!

Are we friends already?

If you have already met with us or are working on a project through Witted Partners, please contact any of our talent agents or subscribe to our project newsletter to directly apply for projects!