Hvordan skrive en CV for utviklere

Hvordan skrive en CV for utviklere

Hvilken informasjon bør en CV for utviklere inneholde? Witted Partners har hjulpet hundrevis av utviklere med å finne prosjekter. Vi har sett tusenvis av CV-er og hatt utallige diskusjoner med arbeidsgivere. I denne artikkelen forteller vi hvordan du kan overbevise din potensielle klient om din ekspertise og dine ferdigheter.

En CV for utviklere bør

  • Være på engelsk. Du kan også ha den på andre språk hvis du ønsker det.

  • Være kort. Tilpass CV-en din slik at den passer til prosjektet du søker på, og oppgi kun relevant arbeidserfaring.

  • Skille seg ut. Du vil ikke bare være enda en front end-utvikler.

Github er flott for å vise frem koden og (hobby)prosjektene dine, men det er ikke nok.

En CV må ha

  • Bio. En kort introduksjon om deg og dine unike ferdigheter, skreddersydd for å matche den aktuelle rollen.

  • Kontaktinformasjon.

  • Utdanning.

  • Relevant jobberfaring. Hvis du har en lang merittliste, skriv kun opp erfaringen som er relevant for rollen du søker. Arbeidsgiver foretrekker ofte en historielignende fremstilling: «Kunde X hadde et problem Y. Et team ble bygget for å løse Y og min rolle var Z. Jeg definerte løsningen basert på paradigme H. Løsningen ble utført av teamet og jeg var ansvarlig for A, B og C.»

  • Profesjonelle ferdigheter. Som oftest vil arbeidsgiver vite hvor mange års erfaring du har fra visse teknologier. Derfor anbefaler vi å presentere ferdighetene dine slik: Java 2009-2020 (11 år).

  • Sertifikater.

Fint å ha med

  • Referanser.

Witted Partners gjør det enkelt å bli freelance utvikler

Starte et selskap — Vi planlegger starten sammen med deg slik at det ikke blir pause i arbeidet som faktureres. Vi kan begynne å lete etter ditt første prosjekt selv om du ikke har en bedrift ennå og fortsatt er ansatt et sted. Å sette opp en bedrift er raskt og enkelt og det er ingen hast; vi kan gjøre det sammen med det når du har funnet ditt første prosjekt.

Kundeanskaffelser — Ikke kast bort fakturerbare timer på å lete etter prosjekter. Våre Talent Agents vil håndtere kundeanskaffelsene for deg. Du setter dine egne vilkår og betingelser, som timepris, arbeidsmengde og hva slags prosjekter (bransje, teknologier, varighet) du ønsker å jobbe med. Basert på disse vil våre Talent Agents se etter passende prosjekter for deg.

Drive bedriften — Det er over 2500 nordiske freelance utviklere i vårt nettverk og de har anbefalt flere regnskapsførere, forsikringer og verktøy for selvstendige konsulenter. Vi deler gledelig tipsene med deg slik at din reise blir så enkel som mulig.